frågor och svar

BEAR finns att köpa i dagligvaruhandeln på ICA, COOP, Hemköp, Willys och Citygross. BEAR finns också i service butiker, hälsokostaffärer och apotek.

Normalt så rekommenderar vi Yoyos för björnungar mellan 2-9 år. Fast vi tipsar alltid att vuxna har uppsikt över alla små björnungar som tuggar i sig våra produkter.

För att ge dig lite information om vår förpackning är våra boxar helt återvinningsbara – vi använder endast FSC- (http://www.fsc-uk.org/) certifierade eller återvunnen kartong för alla våra förpackningar. De är också kompostbara – bläck med låg migration (vattenbaserat) används, vilket innebär att förpackningen är helt säker att kompostera, så att inget dåligt (grrr!) kommer att absorberas i marken från bläcket.

De nuvarande Yoyo-förpackningarna kan vara återvinningsbara vid vissa återvinningsstationer, men förmodligen inte i dina hushållssopor – än. Vi är på väg att köpa återvinningsbara / komposterbara kort och packfilmer. Vårt största hinder är att vår nuvarande förpackning är den enda som bevarar vårt 100% naturliga mellanmål. Vi undersöker hela tiden ifall det finns mer hållbara förpackningar.

Vi bryr oss om att skydda miljön och letar alltid efter sätt att förbättra våra förpackningar och vår övergripande verksamhet. Vi är inte perfekta, men vi gör det bästa vi kan. Här är lite grejer vi gör just nu:

• Vi minimerar tjockleken på vårt förpackningsmaterial, exempelvis har våra enskilda förpackningar en tjocklek på 50 mikron och materialet är mono-material och ren polypropylen som lätt kan återvinnas på lokala återvinningsstationer.

• I början av året reducerade vi storleken på våra Yoyos singelpack med 7,5 mm (vikten på yoyos är fortfarande samma), vilket sparar ungefär 1,5 ton av material per år!

• Vi transporterar aldrig våra produkter via flyg utan endast med båt, som minimerar vårt koldioxidutsläpp.

• Vi undersöker om vi kan stapla dubbelt i våra pallar för att maximera utrymmet i våra lastbilar, vilket på så minskar vårt fotavtryck.

• Vi gillar inte (grrr!) ifall några av våra produkter skulle gå till spillo och försöker därför aldrig att skriva av något. Vi donerar alla produkter som vi inte kan sälja på grund av att de är i säsong till välgörenhet eller auktion på andra plattformar.

Alla våra fruktsnacks innehåller endast frukt och grönsaker, ingenting annat – alltså väldigt lämpliga för veganer :).

Alla våra fruktsnacks innehåller endast frukt och grönsaker, inget annat och är därför helt glutenfria :).

Alla våra fruktsnacks är Kosher-certifierade! Vi vill att så många som möjligt ska få möjligheten att njuta av våra produkter så vi har arbetat hårt och länge för att bli Kosher-certifierade :).

Våra produkter innehåller endast frukt och grönsaker, ingenting annat. Produkterna innehåller därför inget från mejerier, soja, gluten, ägg, sesam eller sulfiter. Våra produkter är tillverkade i ett förseglat "BEAR rum" i fabriken, men det finns det andra ingredienser utanför rummet som kan innehålla mejerier, soja, gluten, ägg, sesam eller sulfiter. Men på grund av vårt "BEAR rum" tror vi alltså risken för att något skulle kommit in är väldigt låg.

Vi är väldigt transparenta med innehållet i det vi gör, det du läser på förpackningen är det som produkten innehåller (det är inte riktigt vår stil att gömma någonting). Vi skapade BEAR för att göra enkla, smaskigare mellanmål från grrrymma ingredienser och inget tillsatt socker. Du kan därför vara säker att produkter från BEAR inte innehåller någon GMO.

Innehållet i våra produkter är endast frukt och grönsaker, ingenting annat, och innehåller därför inga nötter. Produkterna packas i ett förseglat "BEAR rum" på vår förpackningsanläggning. Det finns ett nötrum som är separat från resten av anläggningen. De som arbetar i nötrummet kan inte gå till någon annan avdelning utan att byta om, skrubba händerna och gå in genom en separat entré. Det innebär att det inte finns någon som helst risk för nötter i BEARs!

Spirulina är en blå-grön sötvattenväxt – den älskar solljus och suger upp mycket av solens energi som hjälper den att bli ett av världens mest näringsrika livsmedel. Den är fylld med protein, vitaminer och mineraler och mängden vi använder för att naturligt färga vår Yoyo Äpple är så liten att du inte ens kan smaka av det :).

Extrakt från svart morot är naturligt och extraherat från svarta morötter. Vi tillsätter det i en liten mängd i Yoyo jordgubb och hallon. Anthocyanins (pigment) som finns i svarta morötter ger yoyos den mörka färgen - det ger också antioxidanter samt många andra nyttiga fördelar.

Heja på BEAR och de idrottande djuren när de tävlar i BEAR's Grrrymma Spel! Följ deras äventyr genom att samla ihop 50 jättecoola sportkort.

När du samlat ihop 50 kort och skickat en bild på samlingen till bearcavesweden@bearnibbles.com får du ett speciellt certifikat.

För att erhålla Champions samlarkollektion så behöver du klippa ut och samla 10 stycken BEAR-koder från våra singelförpackningar. Skicka dem sedan till adressen som står på sidan av förpackningen och inkludera din adress. I gengäld kommer BEAR skicka dig ett samlarkit och speciella klistermärken.

Våra postbjörnar arbetar så snabbt deras små tassar kan! De brukar ta ungefär 3 veckor efter att de har mottagit dina BEAR-koder. Håll dina björntummar så kommer ditt kit snart fram till din grotta.

Om dina björnungar letar efter ett specifikt Yoyo-kort för att komplettera sin kortsamling kan du maila oss på bearcavesweden@bearnibbles.com. Vi hjälper gärna till att leta igenom vår grotta.

Grrrymt! Skicka ett foto på hela din samling (det finns 50 samlarkort) till bearcavesweden@bearnibbles.com så kommer vi skicka något till dig för att grrratulera dig!